AED kopen? Denk dan om....

AED kopen? Dan adviseren wij u deze altijd aan te melden bij HartslagNu. Er zijn vele redenen aan te geven waarom u de AED moet aanmelden. Voordat wij hier dieper op in gaan geef ik eerst een korte opsomming van de verschillende AED merken

AED merk

Er zijn verschillende AED merken op de markt. Echter elke AED merk ik geschikt voor het kopen van een AED. Het belangrijkste is dat de AED over een keurmerk moet beschikken. Het zogenaamde FDA en CE keurmerk. Dit keurmerk waarborgt de kwaliteit van uw AED.

Defibtech

Defibtech is de marktleider op het gebied van AED's en zijn wereldwijd actief. De AED's die zij aanbieden zijn de Defibtech Lifeline en de Defbtech Lifeline View.

Zoll

Zoll wordt een steeds grotere speler binnen de AED markt. Zoll heeft zowel tweede als derde generatie AED's in haar assortiment. De Zoll plus AED is een tweede generatie en de Zoll 3 is een derde generatie AED. Wij adviseren om een Zoll 3 AED te kopen. De reden hiervan is dat deze AED geschikt is voor kinderen, zonder dat hier specifieke kinderelektroden voor nodig zijn.

Heartsine

Heartsine heeft AED's met de hoogste IP waarde. Dat houdt in dat deze AED's het beste tegen water zijn bestand. Wat zeer belangrijk is in het Nederlandse klimaat. Wilt u een AED kopen van Heartsine? Dan heeft u keuze uit een Heartsine 350P, Heartsine 360P en de Heartsine 500P.

Cardiac Science

Cardiac Science is in 2019 overgenomen door Zoll. Hiermee heeft Zoll haar marktaandeel aanzienlijk vergroot. Wilt u een AED kopen van Cardiac Science? Dan kunt u kiezen uit de Cardiac Science G5 en de Cardiac Science G3.

AED kopen overige tips

Hieronder staan nog een aantal kort tips voor het kopen van een AED.

  • Meld uw AED aan
  • Koop enkel een AED met het juiste keurmerk
  • Let op de IP waarde
  • Vraag altijd een AED offerte op
  • Betaal niet extra voor een servicecontract
  • Hang u AED altijd buiten op
  • Volg een AED cursus

Voor de volledige toelichting op bovenstaande tips verwijs ik u door naar het volledige artikel: AED kopen.