De kracht van medicinale wiet

In Nederland is het inmiddels volledig geaccepteerd dat mensen wiet gebruiken. Dat komt door ons gedoogbeleid. Met name medicinale wiet wordt regelmatig gebruikt om klachten van ziektes en aandoeningen te verminderen. Medicinale wiet kan hier een positief effect op hebben, aangezien het kan helpen tegen pijn of misselijkheid. Wanneer je medicinale wiet gebruikt als verlichting van je klachten, is het wel zo fijn dat je de gezondheid niet schaadt door het gebruik ervan. Wanneer je namelijk wiet rookt, kan dit wel negatieve gevolgen hebben voor je gezondheid. Dit kun je voorkomen door te kiezen voor het vaporizen van wiet met behulp van een vaporizer pen.

Waarvoor wordt medicinale wiet gebruikt?

Medicinale wiet wordt soms voorgeschreven aan patiënten om klachten te verminderen. Het is namelijk gebleken dat cannabis bij sommige ziektes en aandoeningen een verlichtend effect kan hebben op de klachten die worden ervaren. Medicinale wiet kan bijvoorbeeld helpen tegen spierkramp, misselijkheid, zenuwpijn en een hoge oogdruk. Het kan er ook voor zorgen dat de eetlust verbetert. Om deze redenen kan het onder andere worden gebruikt bij klachten door MS, ruggenmergschade, kanker, HIV, glaucoom, zenuwpijn en tics.

Hoe kun je medicinale wiet gebruiken?

Wanneer je medicinale wiet krijgt voorgeschreven van de arts, kun je deze op verschillende manieren binnenkrijgen. Je kunt ervoor kiezen om er een thee van te drinken. Het duurt dan echter wel een halfuur tot anderhalf uur voordat het effect voelbaar is. Om sneller het effect te merken kun je de medicinale wiet inhaleren door bijvoorbeeld het gebruik van een vaporizer pen. Binnen enkele minuten kun je dan al voelen dat de medicinale wiet gaat werken. Het is op deze manier ook makkelijker om de dosis bij te stellen wanneer dit nodig is.

Medicinale wiet roken of vaporizen

Wie ervoor kiest om medicinale wiet te gaan inhaleren kan een keuze maken tussen het roken of vaporizen. Er wordt steeds vaker voor vaporizen gekozen, aangezien dit beter is voor de gezondheid. Wanneer je cannabis rookt vindt er een verbranding plaats. Door deze verbranding kun je slechte stoffen, zoals teer, binnenkrijgen, wat negatieve gevolgen voor de gezondheid kan hebben. Bij het vaporizen van medicinale wiet vindt geen verbranding plaats. Wanneer je gebruikmaakt van een vaporizer pen adem je de damp in van de medicinale wiet. Dit is beter voor de gezondheid van de longen. Verder kun je door het gebruik van de vaporizer je high-gevoel beter onder controle houden. De meeste vaporizers kunnen door de persoonlijke instellingen ingesteld worden op een bepaald aantal graden, waardoor je de hoeveelheid damp die vrijkomt, goed kunt bepalen.

Hoe werkt een vaporizer pen?

Een vaporizer pen is een elektronische sigaret. Bij het roken ervan vindt geen verbranding plaats. Er wordt namelijk een vloeistof verdampt. Deze vloeistof kun je inhaleren, waardoor je de stof snel opneemt. Deze verdamping vindt plaats doordat er in de vaporizer pen een verwarmingselement zit dat een verstuivend element verwarmt. Hierdoor wordt de vloeistof verwarmd en zal deze gaan verdampen. In veel gevallen is een vaporizer pen geschikt voor eenmalig gebruik, waardoor je deze kunt weggooien wanneer de vloeistof op is.