Hoe werkt de elektrische sigaret en is het beter dan roken?

Hoe werken elektronische sigaretten

Een e-sigaret is een elektronisch inhalatieapparaat dat oorspronkelijk is ontworpen om het roken te simuleren. Elektronische sigaretten gebruiken een verstuiver, een weerstand en een batterij om een vloeibare oplossing bestaande uit basis, aroma's en nicotine te verdampen.

Minder geurhinder dan traditionele sigaret

In tegenstelling tot traditionele sigarettenrook hebben elektronische sigaretten een bijna onmerkbare geur. Sigarettenrook hecht zich aan kleding, meubels, haar... Het laat een kenmerkende slechte geur achter omdat het naast de basistabak ook teer en diverse chemicaliën bevat. Elektronische sigaretten laten deze sporen echter niet achter, ze hebben een nauwelijks waarneembare geur en die verdwijnt bijna direct omdat er geen rook wordt uitgeademd uit de verbranding, maar wat wordt uitgestoten is stoom die bijna direct verdampt.

Soms een moeilijke keuze

Voor beginners kan het proces om te proberen het juiste apparaat te kiezen overweldigend zijn. Wanneer de meeste mensen denken aan een elektronische sigaret stellen ze zich een product voor zoals traditionele sigaretten. Die zijn meestal te vinden in een sigarettenwinkel of benzinestation. Die zijn eenvoudige elektronische sigaretten met een kleine vloeibare lading die meestal dezelfde grootte en vorm hebben als een traditionele sigaret en die een beperkte smaakkeuze hebben. De overgrote meerderheid van de vapers gebruikt ze echter niet vanwege hun geringe kracht en effectiviteit en veel verkopers brengen ze niet eens op de markt. In een gespecialiseerde winkel zullen ze dit soort basisproducten nooit aanbevelen, maar je vindt er wel geavanceerde en hoogwaardige elektronische sigaretten.

De verstuivers

De verstuivers zijn het deel van de elektronische sigaret waar de vloeistof wordt opgeslagen en omgezet in damp. Ze bestaan meestal uit meerdere afneembare onderdelen: mondstuk, vloeistoftank en weerstand. Ze kunnen worden gemaakt van hars, aluminium of inox met een interne tank die meestal van pyrexglas is gemaakt voor hoogwaardige producten. De weerstand heeft een beperkte levensduur en is eenvoudig te vervangen.

Sommige verstuivers zijn ontworpen om een grotere hoeveelheid stoom te produceren en andere bieden een krachtigere smaakt. Daarom moet je kiezen voor een e-sigaret met de juiste verstuiver volgens je gebruiksvoorkeuren, als u kiest voor een hogere hoeveelheid stoom moet je kiezen voor elektronische sigaretten met verstuivers die compatibel zijn met lage ohm weerstanden en als je de voorkeur geeft aan een hogere smaak moet je proberen met verstuivers en hogere weerstanden totdat je de waarde of de kracht vindt die het beste bij je past.

De weerstanden

De weerstanden zijn meestal ingekapseld in de koppen, die ook wat vezels of wattenstaafjes bevatten die de vloeistof absorberen, een beperkte levensduur hebben en vervangbaar zijn als ze minder goed beginnen werken.

Bij gebruik van een nieuwe weerstand is het belangrijk om deze te bevochtigen met een paar druppels vloeistof in het midden van de weerstand. Als de verstuiver eenmaal met de vloeistof is gevuld, laat je hem ongeveer drie minuten staan voordat je de eerste trek doet. Hierdoor wordt voorkomen dat de weerstand verslechtert en dat er een "droge" puf met een onaangename smaak ontstaat.

De waarde van de weerstand wordt gemeten in ohm en hoe lager de waarde, hoe intensiever de vloeistof verdampt en hoe meer stoom er wordt geproduceerd. Sub-ohm koppen zijn koppen die weerstanden bevatten met een waarde van minder dan een ohm en vereisen speciale batterijen met een hoge ontladingssnelheid voor een veilige werking.

Aan de andere kant zijn er de” rebuildable bases” (RBA) die bestaan uit koppen waarvan de weerstanden door de gebruiker zelf worden geassembleerd met lonten en weerstandsdraden en vele mogelijkheden om ze volgens persoonlijke voorkeur te monteren. Deze RBA-koppen zijn alleen bedoeld voor gebruik door ervaren gebruikers, omdat basiskennis vereist is om veilig te kunnen werken. Koop uw elektrische sigaret op Roken.nl.

Zie ook: stadion fakkel kopen op Roken.nl.