Opticien

Als je ogen slechter worden, dan is het verstandig om je ogen eens te laten opmeten bij een deskundige zoals een opticien of optometrist. Deze kan je namelijk via verschillende oogtesten exact vertellen of je een correctie nodig hebt om alles weer mooi scherp te zien. Een oogmeting begint vaak eerst met een computermeting die globaal je sterkte zal bepalen. Daarna zal de oogmeetdeskundige via een vraag en antwoord meting de sterkte gaan verfijnen. Als de oogmeetdeskundige klaar is met de meting zal hij je vertellen of je een plus of min sterkte hebt of eventueel een cilinder.

Is er uit de oog test gebleken dat je inderdaad een sterkte nodig hebt, dan kun je kiezen voor een bril of contactlenzen om het te gaan corrigeren. Brillen zijn er tegenwoordig in verschillende soorten, gemaakt van metaal, kunststof of zelfs van hout en deze zijn verkrijgbaar in ronde of rechthoekige vormen. Je kan kiezen voor dunne en lichte monturen, deze zullen niet tot nauwelijks opvallen. Maar je kan ook kiezen voor grove en donkere monturen en deze zullen wel degelijk opvallen.

Wil je echter zo min mogelijk aan je uiterlijk veranderen, dan is er ook de optie om voor contactlenzen te kiezen. Contactlenzen zijn er in harde en zachte uitvoering. De zachte lenzen zijn wel de meest gekozen lenzen, omdat deze het fijnste zitten. Er zijn zowel lenzen voor afstand te koop, als ook multifocale lenzen die geschikt zijn om alles op afstand en dichtbij te zien. Wil je de kleur van je ogen veranderen dan zijn er zelfs kleurlenzen op sterkte te bestellen.

Denk jij dat je slechte ogen hebt? Wacht dan niet langer en bezoek de opticien eens. Geen zin om de deur uit te gaan en wil je een oogmeting aan huis hebben? Zelfs dat kan, want je kan zelfs een opticien aan huis laten komen. Heb je echter het idee dat oogklachten niets met een bril of contactlenzen te maken maken maar meer medisch zijn dan is het verstandig om een een optometrist te bezoeken voor nader onderzoek.