Oude sieraden verkopen? Ja, ze zijn geld waard!

Dat is meer waard dan je denkt!

Waarschijnlijk heb je thuis nog wel oude sieraden liggen. Denk aan kettingen, armbanden, ringen en nog veel meer. Zeker als deze gedeeltelijk of volledig gemaakt zijn van goud, kan dat veel geld waard zijn. In dit artikel wordt eenvoudig uitgelegd hoe jij je oude sieraden kunt omwisselen voor veel geld, oftewel: Sieraden verkopen!

Verzamel je sieraden

Bedenk eerst wat je zeker weten wilt behouden en wat je wilt verkopen. Een verkoop is definitief: je hebt geen mogelijkheid om je sieraden weer terug te krijgen als ze eenmaal zijn verkocht. Overleg eventueel met je partner of een familielid of bepaalde voorwerpen sentimentele waarden hebben. Als dat niet zo is, kun je ze met een gerust hart gaan verkopen. Kijk ook eens op plekken in huis waar je niet vaak komt, zoals zolders, kelders, garages en opbergruimtes. Zelfs als je denkt dat een sieraad niet van goud is, kan je het toch meenemen. Je weet maar nooit.

Taxeer je sieraden

Als je alles hebt verzameld kun je de sieraden laten taxeren. Dit is bijna altijd gratis, je zit dus nog nog nergens aan vast. Let wel op: oude sieraden zijn natuurlijk wat minder waard dan nieuwe, luxere sieraden. Je krijgt wel altijd een eerlijke marktprijs aangeboden, afhankelijk van type, materiaal, leeftijd, enzovoorts.


Taxatie gebeurt altijd door een gediplomeerde taxateur die veel ervaring en expertise heeft op dit gebied. Doe dit bijvoorbeeld Goud Inkoop Utrecht, in de plaats Utrecht. Hier hebben ze veel verstand van Goud, Zilver, Horloges, maar ook van het taxeren van oude sieraden.

Sluit de verkoop af

Als de taxatie rond is en je gaat akkoord met de aangeboden prijs, krijg je direct uitbetaald. Dus geen gedoe met regelingen of tientallen papieren invullen. Dat is wel zo makkelijk! Zo ben jij van je oude sieraden af en kun je direct gebruik maken van je welverdiende geld. Ook goed om te weten: je betaalt niet voor de kosten van de taxatie! Zo krijg je altijd 100% van het afgesproken bedrag uitbetaald. Eerlijker kan niet.