Wat zijn de voordelen van groene thee extract?

Groene thee is een van de meest populaire drankjes ter wereld. Geproduceerd van de plant Camellia sinensis en geliefd bij wellness-experts, voedingsdeskundigen en zelfs artsen. Een kopje groene thee zou allerlei gezondheidsvoordelen bieden vanwege de van nature voorkomende antioxidanten.

Echter, een kopje groene thee is niet de enige manier om deze antioxidanten binnen te krijgen. Zo heb je ook een groene thee extract. Iets dat zowel door bodybuilders als crossfitters wordt gebruikt en is toegevoegd aan hun supplementroutine.

Wat is groene thee extract?

Groene thee extract wordt al eeuwenlang gebruikt in Chinese en Japanse geneeswijzen. Het zijn groene theeblaadjes die als supplement bereid zijn. Je vindt het doorgaans in poeder-, capsule- of vloeibare vorm. Aangezien het een hoge concentratie aan antioxidanten, vitamines en flavonoïden bevat wordt het als een allround gezondheidssupplement gezien met veelbelovende eigenschappen voor mensen die op zoek zijn naar een goede gezondheid.

Groene thee extract is rijk aan polyfenolen zoals catechines en galluszuur en bevat daarnaast ook Vitamine C, B12 en mineralen zoals kalium. Het groene thee extract wordt al lange tijd als onmisbaar supplement gezien voor effectief gewichtsverlies, omdat ze de effecten van vet-verbrandende hormonen kunnen versterken. Daarnaast biedt het voordelen voor de gezondheid van de lever en hersenen en vermindert het de kans op bepaalde chronische ziektes.

Groene thee extract: de voordelen

Groene thee is de afgelopen decennia uitgebreid bestudeerd, waarbij zowel mens-als dierstudies de relatie tussen groene thee en gezondheid hebben onderzocht. In de Chinese geneeskunde wordt groene thee vaak aanbevolen voor spijsverteringsproblemen, hoofdpijn en andere pijntjes. Onderstaand lees je meer over de grote voordelen van groene thee extract.

Antioxidanten

Mede door het hoge gehalte aan antioxidanten en polyfenolen is in verschillende studies aangetoond dat het groene thee extract ontstekingsremmende eigenschappen heeft die hart- en vaatziekten, obesitas en kanker kunnen voorkomen.

Versneld vetverlies

Wanneer je wat kilo's wilt kwijtraken dan kan groene thee extract de oplossing zijn. De combinatie van ingrediënten zoals catechines (soorten fenolen en antioxidanten) en cafeïne, kunnen een rol spelen bij gewichtsverlies. Van beide is bewezen dat ze de metabolisme versnellen en een positief effect hebben op gewichtsverlies. In combinatie van regelmatige lichaamsbeweging en een gezond dieet kan groene thee extract de vetverbranding maximaliseren.

Verbeterde hersenfunctie

Ben je op zoek naar een ochtendboost? Vergeet koffie en neem in plaats daarvan groene thee extract voor een beter geheugen en denkvermogen. Het lage cafeïnegehalte van groene thee extract is voldoende om je wakker te maken. Daarnaast is aangetoond dat het angst gerelateerde stoornissen vermindert. Het is bewezen dat antioxidanten in groene thee extract hersencellen beschermen tegen oxidatieve stress. Naarmate je ouder wordt willen we allemaal dat onze hersenen zo lang mogelijk goed blijven werken. Groene thee extract kan hierbij helpen.

Trainingsprestaties en herstel

Op sportgebied wil je natuurlijk zo goed mogelijk presteren. Groene thee extract kan je precies daarbij helpen en je trainingsprestaties verbeteren. Mede dankzij het hoge gehalte antioxidanten kan het prestatie verbeterend werken en tevens het herstel bevorderen. In een onderzoek kregen 14 mannen gedurende 4 weken groene thee extract en vergrootte daarmee hun loopafstand met 11%. Daarnaast is ook aangetoond dat het positieve effecten heeft op het spierherstel na zware inspanning.